Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Космічний апарат зафіксував вражаюче відео Сонця з пухнастим виглядом

03 травня, 2024, 18:55

Поділитися


Апарат ESA записав відео з поверхнею Сонця
© European Space Agency

Апарат ESA зняв вражаюче відео Сонця

Апарат Європейського космічного агенства (ESA) Solar Orbiter зняв вражаюче відео Сонця, повідомляє Science Alert. На відео помітні перисті структури, що складаються з плазми, які слідують за лініями магнітного поля в нижніх шарах атмосфери Сонця.

Вражаюче відео з поверхнею Сонця

Відео було знято 27 вересня 2023 року, коли Solar Orbiter знаходився на відстані приблизно третини дистанції між Землею і Сонцем. Температура найяскравіших областей на відео сягає мільйона градусів за Цельсієм. В ESA пояснили, що Сонце виглядає “пухнастим” через так званий “корональний мох”, який зустрічається навколо сонячних плям. Мох простягається на два шари атмосфери: хромосферу та корону.

Корональний дощ та спікули

На відео також можна побачити корональний дощ, який складається з матеріалу з нижчою температурою, ніж решта сонячної поверхні. Дощ складається зі згустків плазми вищої густини, які падають назад до Сонця під дією гравітації. Також помітні спікули – високі газові шпилі, що тягнуться вгору від хромосфери Сонця.

Висновок

Це вражаюче відео Сонця, зняте апаратом ESA, дозволяє нам побачити унікальні структури на поверхні нашої зірки. Воно надає нові дані для дослідження і розуміння Сонця та його атмосфери.

«Пухнасте» Сонце: космічний апарат зняв вражаюче відео нашої зірки

“Апарат ESA записав відео з поверхнею Сонця”

Поділитися

Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Джерело: zn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *