Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Лінійка iPhone 14 — який купити, щоб не пошкодувати через п’ять років – i-visti.com

Apple анонсували нову серію смартфонів, до якої увійшли чотири пристрої: iPhone 14, Plus, Pro й Pro Max. Ми порівняли гаджети на основі їх технічних характеристик, щоб зрозуміти, який з пристроїв максимально збалансований.

Дизайн смартфонів — відмінності та схожі елементи

Стандартні моделі iPhone повторюють дизайн торішніх гаджетів, тут той самий виріз у верхній частині дисплея. Що стосується «‎прошок», вони значно відрізняються від стандартних «чотирнадцяток», та й взагалі від всіх Айфонів, які були до них. Все завдяки Dynamic Island.

Dynamic Island — виріз у формі таблетки, в ньому розміщуються фронтальна камера та датчики. У «‎Динамічному острові»‎ з’являються сповіщення, а розмір та форма вирізу софтверно адаптуються під дії користувача.

«Прошки» також оснащені потрійною камерою на задній панелі, пристрої важче стандартних моделей, пропонують блискучу рамку з нержавіючої сталі замість алюмінієвої. Ці відмінності вплинули на вартість iPhone 14 Pro.

Продуктивність та автономність

Базові моделі працюють на торішньому чіпі — A15 з п’ятиядерним GPU. «Прошки» отримали процесор A16, який забезпечує приріст продуктивності на 20%.

Варіанти зберігання даних для стандартних моделей такі ж, як і для моделей минулого року. Доступні пристрої зі 128–512 ГБ ПЗУ. Про-версії пропонують місткість від 128 ГБ до 1 ТБ. Що стосується часу роботи від одного заряду, Apple заявляє про наступні результати при відтворенні відео:

  • 20 годин для стандартного iPhone;
  • 26 годин для Плюс;
  • 23 години для Про;
  • 29 годин для Про Макс.

Характеристики екрана

Базовий «чотирнадцятий» отримав той самий 6,1-дюймовий екран, що і «тринадцятка». Версія Плюс оснащена 6,7-дюймовим дисплеєм. Стандартний Про також пропонує 6,1-дюймовий дисплей, а Про Макс має 6,7-дюймовий екран. Всі чотири моделі оснащені OLED-панеллю з підтримкою TrueTone, HapticTouch та HDR.

«Професійні» моделі пропонують ряд додаткових функцій, включаючи адаптивну частоту оновлення в діапазоні 1–120 Гц. Моделі Про поліпшили показники яскравості, в піку вона досягає 2000 ніт. Це важливо, якщо ви використовуєте телефон при яскравому світлі.

Камери базової та «професіональної» лінійки

Лінійка базових «чотирнадцяток» оснащена подвійною основною камерою. Кожен з модулів має роздільну здатність 12 мегапікселів. Версія Про та Про Макс отримали велике оновлення:

  • основний сенсор на 48 Мп;
  • ультраширококутний сенсор на 12 мегапікселів з ширшою діафрагмою;
  • телеоб’єктив на 12 мегапікселів.

«‎Прошки»‎ пропонують 3-кратний оптичний зум та 15-кратний цифровий зум. Стандартні моделі «чотирнадцяток» мають 5-кратний цифровий зум, але без оптичного. Моделі Про знімають фото в ProRAW.

У всіх чотирьох моделях передбачений режим Action Mode, технологія Photonic Engine, яка покращує якість знімків при низькій освітленості. 

Висновок

Між базовими версіями та Про є багато відмінностей включаючи дизайн, матеріали, чипсет, варіанти зберігання, місткість акумулятора, характеристики дисплея та камери. Але якщо вибирати збалансований смартфон, то це стандартний Про. Він трохи дорожче за базовий Plus, але за цю доплату користувач отримує набагато більше можливостей.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *