Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Метеоритний дощ пройде у небі над Землею на Великдень

Україна готується до найсильнішого метеоритного дощу XXI століття

У неділю, 5 травня, коли Україна буде святкувати Великдень, над Землею відбуватиметься пік метеоритного дощу. Інтенсивність та насиченість цього метеоритного потоку буде спостерігатися до 10 травня. Дослідники припускають, що цей дощ буде найсильнішим з початку XXI століття.

Земля рухається навколо Сонця та стикається з потоками пилу та уламків комет і астероїдів. Це породжує метеоритний дощ, коли уламки комет падають на Землю, як правило, згораючи в атмосфері.

Комета Галлея (за офіційною назвою 1P/Галлея) обертається навколо Сонця приблизно кожні 76 років і витратила на свій поточний шлях тисячі років.

Кожного разу, коли комета проходить через внутрішню частину Сонячної системи, вона викидає пил і газ. Цей пил повільно поширювався космосом, огортаючи орбіту комети широкою смугою сміття.

Метеорний потік Ета-Аквариди

Земля проходить через це сміття двічі на рік, породжуючи два знаменитих метеорних дощі. У жовтні ми отримуємо метеорний потік Оріоніди, який видно з обох півкуль і відносно добре відомий.

Але найкращий з двох потоків уламків Галлея досягає піків на початку травня – метеорний потік Ета-Акварід. Земля починає стикатися з цими уламками в середині квітня, а потім витрачає приблизно шість тижнів, перетинаючи широкий потік уламків, залишених могутньою кометою.

Метеорний потік Ета-Аквариди – це потік мусора, який залишила комета Галлея. Його найкраще буде видно у південній півкулі. Цього року потік обіцяє бути особливим, бо він збігається з Молодиком. За декілька годин до світанку небо буде дуже темним – а це створить ідеальні умови, щоб спостерігати за дощем з фрагментів відомої комети.

Найпотужніший метеорний дощ XXI століття

Крім того, за даними вчених, саме цей потік може бути значно активнішим, ніж зазвичай і стати найпотужнішим метеорним дощем XXI сторіччя.

Висновок

Згідно з дослідженнями, Україна готується до найсильнішого метеоритного дощу XXI століття, який спостерігатиметься з 5 по 10 травня. Метеорний потік Ета-Аквариди, який є потоком уламків комети Галлея, обіцяє бути особливо активним цього року. Цей потік може стати найпотужнішим метеорним дощем XXI сторіччя. Ідеальні умови для спостереження за цим явищем будуть у південній півкулі, де небо буде дуже темним перед світанком.

Джерело: Styler

Джерело: volyn24.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *