Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Шкідливі програми, які слід видалити з ноутбука для захисту ПК

Застарілі програми, які варто уникати

Використання деяких програм, які раніше були популярними, зараз може бути необдуманим рішенням. Не лише ці програми втрачають свою цінність, але й можуть завдати шкоди вашому комп’ютеру.

1. μTorrent

Раніше μTorrent був популярним інструментом для завантаження торентів, але зараз він завантажений банерами та пропозиціями перейти на версію Pro. Крім того, при встановленні він намагається встановити додаткове програмне забезпечення, а завантажуючи через торрент, ви ризикуєте зіткнутися з шкідливими програмами та рекламою.

2. Торрент-клієнти

Інші торрент-клієнти також можуть завантажити віруси, які не відразу помітно під час роботи. Тому краще обрати безпечний режим завантаження.

3. Програми для встановлення драйверів

Програми, що збирають драйвери та встановлюють їх “пачками”, можуть бути непотрібними, оскільки Windows 10 і вище зазвичай самостійно правильно визначають та встановлюють драйвери.

4. WinRAR та WinZip

Купувати програми для роботи з архівами, такі як WinRAR та WinZip, необов’язково, оскільки Windows вже має вбудовану функцію для цього.

5. Програми для видалення програм

Спеціальні програми, що видаляють програми, ігри та інші програми, можуть бути зайвими. Ви можете самостійно видалити непотрібне програмне забезпечення в розділі “Програми та компоненти”.

6. Дефрагментатор дисків

Дефрагментація дисків на сучасних системах з SSD не потрібна і може бути навіть шкідливою для SSD.

ноутбук, скріншот Ютуб

7. “Установники” та “обновники” програм

Ці програми можуть підсовувати небажане програмне забезпечення та дратувати рекламою.

8. Зайві браузери

Краще мати один браузер, щоб уникнути надмірного завантаження системи. Не рекомендується встановлювати експериментальні невідомі браузери з непротестованими функціями.

9. Fast Video Downloader та подібні програми

Ці програми можуть завантажувати знімки та ролики з соцмереж, але також можуть бути нав’язливими та показувати рекламу.

Висновок

Уникайте використання застарілих програм, які можуть завдати шкоди вашому комп’ютеру. Замість цього, оберіть безпечні альтернативи або скористайтеся вбудованими функціями операційної системи. Пам’ятайте про безпеку та ефективність використання програмного забезпечення.

Цитата автора:

“Використання застарілих програм може призвести до проблем з безпекою та ефективністю вашого комп’ютера. Оберіть сучасні та безпечні альтернативи для оптимального функціонування системи.” – автор сайту.

Джерело: main.politeka.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *