Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Телескоп James Webb виявив найдавнішу чорну діру, відому досі.

Вчені виявили найвіддаленішу та найстарішу чорну діру

Міжнародна команда астрономів за допомогою космічного телескопу «James Webb» зробила важливе відкриття – вони виявили найвіддаленішу від Землі та найстарішу чорну діру. Ця чорна діра розташована в старій галактиці GN-z11, що знаходиться на відстані 13,4 мільярдів світлових років від Землі. Вчені стверджують, що ця чорна діра утворилася через 400 мільйонів років після Великого вибуху.

За даними команди астрономів, ця чорна діра мала масу, що була близько 6 мільйонів разів більшою за масу Сонця. Виявлення такої надмасивної чорної діри, яка вже існувала на ранній стадії розвитку Всесвіту, суперечить поточній теорії їхнього утворення. Згідно з цією теорією, первинна маса чорної діри не може перевищувати масу Сонця мільйони або мільярди разів.

Вчені назвали відкриття “гігантським стрибком вперед” для науки про чорні діри

Роберто Майоліно з Департаменту фізики Кембриджського університету та керівник групи астрономів назвав виявлення найвіддаленішої та найстарішої чорної діри “гігантським стрибком вперед” для науки про чорні діри.

Висновок

Це важливе відкриття команди астрономів дозволяє нам краще розуміти процеси, що відбуваються в космосі. Виявлення найвіддаленішої та найстарішої чорної діри дає нам нові дані про початок Всесвіту та його еволюцію. Це великий крок вперед для науки про чорні діри і відкриває нові можливості для подальших досліджень.

Джерело: Space.com

Джерело: ukrinform.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *