Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Телескоп “Хаббл” виявив прожерливу чорну діру та яскраві спіральні рукави на новому зображенні.

Виявлено яскраві зоряні спіральні рукави та прожерливу чорну діру в галактиці NGC 4951

На новому зображенні, отриманому космічним телескопом «Хаббл», видно яскраві зоряні спіральні рукави, що оточують активний галактичний центр галактики NGC 4951. В цьому центрі знаходиться прожерлива чорна діра, про що повідомляє NASA.

Галактика NGC 4951 знаходиться у сузір’ї Діви на відстані близько 50 мільйонів світлових років від Землі. Вона відноситься до класу галактик Сейферта, які мають надзвичайно енергетичне ядро. Цей тип галактик живиться надмасивними чорними дірами, які випромінюють енергію по всьому електромагнітному спектру, роблячи їх дуже яскравими.

Hubble

Виявлення надмасивних чорних дір у галактиках завдяки телескопу «Хаббл»

Завдяки телескопу «Хаббл», вдалося довести, що надмасивні чорні діри існують у ядрі майже кожної галактики у Всесвіті. До запуску цього телескопа астрономи лише припускали про існування таких дір.

Місія «Хаббла» підтвердила існування чорних дір, спостерігаючи за їхніми ефектами, такими як викиди матеріалу з чорних дір та обертаючіся диски газу та пилу навколо них з великою швидкістю.

Висновок

Дослідження космічним телескопом «Хаббл» підтвердило наявність надмасивних чорних дір у галактиках. Це важливе відкриття допомагає нам краще розуміти природу Всесвіту та його еволюцію.

Цитата автора сайту: “Зоряні спіральні рукави та прожерлива чорна діра в галактиці NGC 4951 – нове відкриття, зроблене завдяки телескопу «Хаббл», яке розширює наші знання про космос.”

Джерело: babel.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *