Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Вчені виявили докази можливого життя на супутнику Сатурна – ВСВІТІ

Facebook Viber Telegram

Міжнародна команда вчених виявила нові докази на користь теорії про можливе життя одному з супутників Сатурна. Мова йде про Енцелад, в океані якого, як вважають дослідники, може міститися розчин фосфору – необхідний для біологічного життя елемент. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на китайське агентство «Сіньхуа».

Нагадаємо, фосфор є необхідним компонентом кісток, клітинної мембрани та ДНК людини, а також тварин. Насамперед вчені виявили на Енцеладі водень, азот, кисень і сірку – важливі для виникнення життя елементи. Однак через відсутність фосфору супутник Сатурна вважався безлюдним.

Тепер група дослідників під керівництвом Хао Цзіхуа створила модель взаємодії води та гірських порід кам’янистого дна океану Енцелада, на підставі чого і було зроблено припущення про наявність фосфору. «Океанічна вода на планеті виявилася дуже лужною (дуже солоною) і позбавленою кисню, подібно до газованої води, яку люди п’ють на Землі» , — зазначили вчені. Вони вважають, що в такому водному середовищі фосфору з гірських порід знадобилося б близько 100 млн. років, щоб повністю розчинитися.

Вчені не виключають, що океан на Енцелад міг існувати більше 100 млн років. З урахуванням цього чинника дослідники вважають, що гірські породи супутника за цей період могли виділити значну кількість фосфору в океан.

Джерело: english.news.cn


Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *