Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Зонд Європейського космічного агентства (ESA) зафіксував зображення північного полюса Марса

Фото: ESA

Регіон Planum Boreum

Супутник зображує територію навколо північного полюса Марса

Супутник Mars Express Європейського космічного агентства (ESA) зробив фотографію місцевості навколо північного полюса Червоної планети. Про це повідомляє ESA.

Ця місцевість, відома як Planum Boreum, оточує північний полюс Марса. Сам полюс вкритий шарами дрібного пилу та водяного льоду, товщина яких досягає кількох кілометрів і простягається на близько 1000 км.

На зображенні видно величезну витягнуту смугу хвилястих піщаних дюн, що простягається більш ніж на 150 км. Цей зморшкуватий, неспокійний вигляд контрастує з гладкою і менш займаною місцевістю, що видно праворуч.

Гладенька ділянка не має ознак ерозії і не пошкоджена космічними каменями, що свідчить про її молодість і, ймовірно, омолодження з кожним роком.

Між цими двома крайніми точками розташовані дві напівкруглі скелі, більша з яких має ширину близько 20 км. Усередині вигинів цих скель розташовані піщані дюни.

 esa.int

Раніше повідомлялося, що гелікоптер Ingenuity завершив свою місію на Червоній планеті.

Цитата автора: “Супутник Mars Express зробив захоплюючу фотографію території навколо північного полюса Марса, яка демонструє унікальну красу і складність цього регіону.”

Висновок автора: “Фотографія північного полюса Марса, зроблена супутником Mars Express, розкриває захоплюючу місцевість Planum Boreum і надає унікальний погляд на цей регіон планети.”

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *