Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Атака дронів по Одесі й Харкову, збиття Су-34 і вибухи в Єкатеринбурзі: новини 2 березня

Фото: Факти ICTV

В Одесі є загиблі та поранені внаслідок влучання ворожого дрона Шахед по багатоповерховому будинку. У Харкові постраждали три жінки через атаку БпЛА по житловому кварталу Шевченківського району.

У Великому Бурлуці Харківської області російські війська атакували Шахедами, один з яких влучив по приватному будинку. Під завалами загинув 76-річний господар оселі.

Водночас у Повітряних силах ЗСУ відзвітували про збиття двох російських винищувачів Су-34. Один з ворожих літаків збитий вчора біля Маріуполя, а інший – вже сьогодні на східному напрямку.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 2 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Атака дронів по Одесі

Внаслідок атаки дронами по Одесі в ніч на 2 березня та влучання по багатоповерховому житловому будинку загинуло щонайменше восьмеро людей та поранено ще восьмеро осіб, серед яких діти.

Серед загиблих – трирічний Марк та чотиримісячний Тимофій. Немовля спало в обіймах матері, тіло якої теж знайшли під завалами зруйнованого будинку.

Одеса 2 березня

Фото: ДСНС

Удар по Харкову

Після атаки дронів по Харкову в ніч на 2 березня у Шевченківському районі постраждали три жінки віком 44, 66 і 76 років. У всіх них – гостра реакція на стрес, проте вони не потребують госпіталізації до лікарні.

Внаслідок вибухової хвилі є руйнування, відзвітували в Харківській обласній прокуратурі. Зокрема, пошкоджено щонайменше чотири будинки, 17 автомобілів і п’ять гаражів.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 2 березня 2024

Фото: Харківська обласна прокуратура

Влучання БпЛА у Великому Бурлуці

Через атаку дронами по Великому Бурлуку Харківської області на 2 березня загинув 76-річний чоловік, в будинок якого було влучання. Оселя повністю зруйнована, а після удару там спалахнула пожежа.

За інформацією поліції Харківської області, з сусіднього будинку поліцейські евакуювали жінку літнього віку.

Читайте також

Харків поки не так захищений, щоб я радив повертатися – Зеленський

евакуація, Харківщина

Збиття російських Су-34

Повітряні сили ЗСУ збили два російські літаки Су-34. Один з них – неподалік Маріуполя вранці 1 березня, проте підтвердження отримано сьогодні. Другий – на східному напрямку вдень 2 березня.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ заявили про бойове застосування зенітних керованих ракет по двох ворожих літаках Су-34 та Су-35. Проте згодом стало відомо, що під удар потрапив лише Су-34, а літак Су-35 не вдалося збити.

Кадрові зміни серед командирів бригад

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський анонсував можливі кадрові перестановки серед командирів в окремих бойових бригадах на східному фронті, щоб зберегти життя та здоров’я особового складу.

За його словами, деяким бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні, попри те, що вони однаково укомплектовані особовим складом, озброєнням і військовою технікою.

Проте це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні й виважені рішення, а також рівня підготовки та злагодженості штабу бригади, наголосив головком ЗСУ.

Вибухи на електропідстанції в Єкатеринбурзі

У ніч на 2 березня стало відомо про нібито підрив електропідстанції в Єкатеринбурзі у районі Калінінська, яка обслуговувала три російські військові підприємства. Серед них – МЗіК, Турбомоторний і Уралмаш.

Читайте також

Путін спантеличений: Мусієнко пояснив, навіщо Макрон заявив про французькі війська в Україні

Атака дронів по Одесі й Харкову, збиття Су-34 і вибухи в Єкатеринбурзі: новини 2 березня

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: fakty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *