Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Атака на Рязанський НПЗ: Defence Express пояснило, чому цей завод такий важливий для Росії

У мережі публікували кадри, на яких було видно масштабну пожежу на Рязанському нафтопереробному заводі. Цей завод розташований у безпосередньому передмісті й належить “Роснєфть”. Його вважають одним із найбільших в Росії за обсягом продукції.

Дивіться також Всупереч проханням США: чому Україна продовжує завдавати ударів по російських НПЗ

Є стратегічними для Росії

Рязанський НПЗ має заявлений об’єм перероблення нафтопродуктів у межах 16 – 18 мільйонів тонн на рік. Це робить його одним з найбільших російських нафтопереробних підприємств, оскільки за обсягом продукції він стабільно входить у найкращих 5.

Defence Expres зазначає, що атака по НПЗ спричинила ураження установки первинного перероблення нафти. Експерти вважають, що важливим у цьому є те, що у Рязані знаходиться авіабаза “Дягилево”.

Саме там розташований Центр бойового використання та перенавчання особового складу, 203-й полк авіазаправників. Також у цьому місці базувались Ту-22М3, якими ворог завдає ударів по Україні.

Після того, як у вересні 2023 року деякі з цих дальніх бомбардувальників на цій авіабазі були уражені конвертованим Ту-141 “Стриж”, Росія, скоріш за все, їх звідти вивела. Також цей аеродром використовується 360-м авіаремонтним заводом, що спеціалізується на Ту-22М3, Ту-95МС та Іл-76 та машинах на його базі,
– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сам нафтопереробний завод, а також інші об’єкти у Рязані є стратегічними для Росії. Однак попри “методичні удари України” у Росії не змогли реалізувати надійну протиповітряну оборону.

Рязанський НПЗ атакували дрони ГУР

  • Як повідомили джерела 24 каналу у ГУР МО, за атакою на Рязанський нафтопереробний завод стоїть Головне управління розвідки. Окрім того, безпілотники також атакували НПЗ у Воронезькій області.
  • Тоді джерело зауважило, що військову ціль у Рязані уражено. Внаслідок цього є значні пошкодження. У ГУР МО на той момент додали, що наслідки атаки на НПЗ у Воронезькій області Росії уточнюються.
  • У мережі також повідомляли, що вибухів на заводі було декілька. Чотири вибухи пролунали на території Рязанського НПЗ вночі 1 травня близько о 02:00. Після цього на території заводу спалахнула масштабна пожежа.
  • До речі, губернатор Рязанської області Павєл Малков підтвердив, що регіон перебував під атакою дронів. Водночас російське міноборони заявило, що буцімто збило над Рязанською областю 3 БпЛА.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *