Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Кличко пояснив свою заяву про блекаут і евакуацію, яка налякала киян – ТСН

Кличко закликає бути готовим до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховує, що найгіршого не станеться.

Мер столиці Віталій Кличко прокоментував статтю The New York Times, у якій йшлося про те, що з Києва у разі повного блекауту можуть евакуювати можуть евакуювати до 3 мільйонів людей

Про це він написав у Facebook.

Кличко пояснив, що декілька днів тому журналісти запитали його, чи є у столиці план на випадок блекауту?

“Відповім ще раз. У ситуації війни, в якій ми живемо, потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій і надзвичайних ситуацій. І бути готовим діяти”, – каже мер Києва.

Він розповів, що міська влада, готуючись до зими закупила і продовжує закупляти генератори, теплові пушки, облаштовує теплопункти, убезпечує об’єкти критичної інфраструктури.

через ракетні обстріли росіян столиця може повністю залишитися без світла, води та зв’язку. У столиці уже зараз підготували великий запас палива, генераторів, їжі та питної води на випадок ймовірного блекауту. 

Видання The New York Times написало, що у разі повного виходу з ладу електромереж через атаки РФ близько 3 мільйонів мешканців міста можуть тимчасово евакуювати.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв’ю польському виданню Onet заявляв, що жителів області взимку можуть тимчасово евакуювати до тих областей, де ситуація більш стабільна.

Згодом чиновник спростував свою заяву

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *