Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

У Москві на параді 9 травня був лише один танк часів Другої світової війни – Громадське телебачення

У Москві на Красній площі відбувся парад до дня перемоги. На ньому показали лише один старий танк часів Другої світової війни — Т-34. А повітряну частину параду було скасовано.

Як пише російська служба «Радіо Свободи» з посиланням на підрахунки аналітика Олівера Александера, цьогоріч на параді в Москві показали значно менше одиниць бойової техніки, ніж у попередні роки.

Так, 2023 року Красною площею проїхала лише 51 одиниця техніки. Торік, коли парад уже був скорочений порівняно з попередніми роками, показали 131 бойову машину. А позаторік, до повномасштабної війни росії проти України, було 197 одиниць.

Тобто кількість техніки порівняно з 2021-м скоротилася майже в чотири рази. Цьогорічний парад тривав близько 45 хвилин, включно з об’їздом військ та виступом президента рф володимира путіна.

Раніше тривалість парадів сягала півтори години, проте тоді була повітряна частина, яку цього року скасували, пише «Радіо Свобода».

«Александер, як і багато інших коментаторів, звернув увагу на відсутність сучасних танків. Без тяжкої бронетехніки парад обійшовся вперше з 2007 року», — зауважує видання.

Як зазначило російське видання «Агентство», у цьогорічному параді взяли участь близько восьми тисяч військових. Це мінімальна кількість із 2008 року. Торік у параді брали участь 11 тисяч військових. 

На параді до 9 травня в Москві були глави шести країн: Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану. Також до російської столиці прибув самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. 

читайте також

Перемога над «побєдою». Чому День перемоги слід відзначати 8 травня

Source: hromadske.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *