Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Українські дрони здійснили атаку на Санкт-Петербург з дальністю польоту 1250 км – Камишін

Українські дрони атакували російський нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі

18 Січня, 2024

Російську портову інфраструктуру в Санкт-Петербурзі атакували дрони українського виробництва з дальністю польоту у 1250 кілометрів. Міністр з питань галузей стратегічної промисловості Олександр Камишін заявив про це.

В ніч на 18 січня російські засоби протиповітряної оборони перехопили безпілотник літакового типу на території Ленінградської області. За даними російських медіа, в атаці було застосовано три безпілотники, уламки одного з них були знайдені на території підприємства “Петербургский нефтеналивной терминал”. Інфраструктура порту не постраждала.

Невідомий безпілотник літакового типу з розмахом крил 6 метрів та поршневим двигуном ніс на борту бойову частину масою 3 кг. Крім того, ще два дрони нібито могли впасти в районі Фінської затоки за 5 кілометрів від термінала.

Зазначається, що на шляху до Санкт-Петербурга вони пролетіли через Брянську, Смоленську, Тверську та Новгородську області.

За даними видання “Українська правда”, за атакою на російський інфраструктурний об’єкт стоїть Головне управління розвідки. “Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил”, – повідомив співрозмовник видання.

Варто зазначити, що російський “Петербургский нефтеналивной терминал”, по якому було завдано удару, є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

Висновок автора сайту:

Атака українських дронів на російський нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі свідчить про зростання напруженості відносин між Україною та Росією. Цей інцидент може мати серйозні наслідки для обидвох країн і поглибити конфлікт між ними.

Джерело: mil.in.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *