Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Himars, танки Abrams і Leopard: Польща проводить найбільший за 30 років військовий парад

Прочитаєте за: 2 хв. 15 Серпня 2023, 16:23

У Варшаві відбувся святковий військовий парад, який є частиною святкування Дня Збройних сил Польщі.

Про це йдеться у повідомленні канцелярії польського президента.

Віслострадою у Варшаві пройшли дві тисячі військових, двісті одиниць польської та іноземної військової техніки, зокрема танки Abrams, Leopard, K2, пускові установки HIMARS та системи Patriot. Крім того у небі була можливість помилуватися бойовими машинами — літаками F-16, FA-50, F-35 або вертольотами Black Hawk та Apache.

«Серпень 1920 року був для нас, окрім надзвичайного геополітичного значення, безпрецедентним досвідом спільноти та національної солідарності — це був досвід польськості для народу, якому 123 роки казали, що польськості не було», — наголосив президент Польщі Анджей Дуда у своєму посланні до 103-ї річниці Варшавської битви 1920 року.

Парад повернувся до Варшави вперше з 2018 року — через пандемію коронавірусу два роки паради не проводилися, а торік військовий захід скасували через війну в Україні.

«Сьогодні ми демонструємо нашу силу та сучасність. Сила Польщі — наша армія», — сказав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, відкриваючи святковий парад.

Також він додав, що польська армія готується до можливих провокацій на білоруському кордоні.

«Тривалий час польська армія дбає про безпеку на кордоні. Вона готова постійно відбивати гібридні атаки російського та білоруського режимів, нещодавно посилені присутністю так званої групи «вагнера». Щодня там чергують кілька тисяч військових, аби у будь-який момент бути готовими адекватно відреагувати», — зазначив польський головнокомандувач.

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков привітав Польщу із Днем Збройних сил республіки.

Підготував Віталій Литвин

Source: armyinform.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *