Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Ми маємо законне право знищити Південну Корею, – Кім Чен Ин

Під час візиту до Міністерства оборони для відзначення річниці заснування армії, Кім Чен Ин заявив, що представники “маріонеткової республіки” Південної Кореї відхиляють зусилля Пхеньяна щодо співпраці. Про це повідомила державна інформаційна агенція Північної Кореї.

Дивіться також Дуже сумнівна якість: у росіян великі проблеми з північнокорейськими снарядами

Заява Кіма про зміну політики щодо Південної Кореї

Диктатор у своєму зверненні до працівників Міністерства оборони зазначив, що північнокорейська партія та уряд оголосили Південну Корею “небезпечною державою та незмінним заклятим ворогом”. Вони також вирішили, що політикою партії щодо сусідньої країни є її “окупація та підкорення в разі надзвичайної ситуації”.

Кім Чен Ин заявив, що метою влади сусідньої країни є захоплення Північної Кореї й об’єднання “шляхом поглинання”.

Оскільки ми чітко визначили маріонеткову республіку Корею як ворожу нам державу, ми маємо законне право завдати їй удару та знищити її в будь-який момент, якщо вона посміє нас провокувати,
– сказав Кім Чен Ин.

Уряд під керівництвом президента Південної Кореї Юн Сук Йоля переконаний, що Північна Корея стане активнішою перед парламентськими виборами, маючи на меті підвищення свого впливу. Консервативна партія під керівництвом Юна, яка підтримує військову співпрацю зі Сполученими Штатами й жорстку позицію щодо Пхеньяна, боротиметься з Демократичною партією, яка виступає за зближення з Північною Кореєю.

Переговори щодо ядерного роззброєння не мають особливого успіху, а північнокорейський диктатор тим часом випустив серію нової зброї, призначену для здійснення ядерних ударів по США та їхніх союзниках.

Вашингтон неодноразово попереджав, що використання КНДР ядерної зброї призведе до кінця правління Кім Чен Ина.

Посилення конфлікту Північної та Південної Кореї: головні відомості

  • Під час своєї передвиборчої кампанії у 2021 році майбутній президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що проситиме Сполучені Штати передислокувати тактичну ядерну зброю в Південній Кореї, якщо буде загроза з боку Північної Кореї. У листопаді 2022 року відбулися спільні навчання військово-повітряних сил США та Південної Кореї під назвою Vigilant Storm.
  • У листопаді 2023 року Північна та Південна Кореї призупинили пакт, спрямований на зниження напруженості між двома країнами, який було підписано на міжкорейському саміті у вересні 2018 року.
  • 15 січня 2024 року Кім Чен Ин оголосив, що мирне возз’єднання більше неможливе, і запропонував визначити Південну Корею як ворожу державу в конституції Північної Кореї. Було також оголошено, що Північна Корея розпустить Комітет з мирного возз’єднання Батьківщини, та Національне бюро економічного співробітництва.
  • Недавно державна інформаційна агенція Північної Кореї заявила, що парламент скасував закони про економічну співпрацю з Південною Кореєю. З початку року режим Кім Чен Ина розгорнув кампанію тиску на Південну Корею, яка включала випробування крилатих ракет, погрозливі висловлювання в бік Сеула та знесення пам’ятника в Пхеньяні, який символізував надію на об’єднання країн.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *