Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

У Сербії проходять перевибори на понад 30 дільницях – подробиці

У Сербії проводять перевибори на деяких виборчих дільницях.

Сербії 30 грудня на 34 виборчих дільницях проходять повторні вибори депутатів парламенту країни, оскільки попередні результати анулювали через виявлені порушення.    

Про це пише сербська державна телерадіокомпанія PTC.

Виборчі дільниці відкрилися о 07:00 і працюватимуть до 20:00. Загалом повторно проголосувати зможуть 19 543 виборці. 

Повторні вибори відбуваються на дільницях, де не вдалося встановити результати голосування на виборах, що відбулися 17 грудня, а також на дільницях, де результати голосування були анульовані через виявлені порушення.

Крім того, перевибори сьогодні проходять на трьох дільницях у Белграді: виборці обирають депутатів міської асамблеї. Всього на цих дільницях зареєстровано 4629 людей. 

Протести у Белграді

У Сербії 17 грудня відбулися позачергові парламентські вибори на яких лідирує провладна партія “Сербська прогресивна партія” (SNS). За результатами підрахунку голосів із 96% відсотків виборчих дільниць, SNS набрала 46,71%, тоді як опозиційна “Сербія проти насильства” отримала 23,58%.

Проте, спостерігачі та незалежні місцеві ЗМІ заявили про порушення на виборах.

Згодом у столиці Сербії почали збиратися протестувальники з вимогою скасувати результати парламентських і місцевих виборів. ТСН.ua зібрав все, що відомо про протести у Белграді (фото, відео).

Читайте також:

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *