Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 10 травня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 13 атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки в районах населених пунктів Новосадове, Торське Донецької області; Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 21 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Роздолівка, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 28 атак в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 7 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 19 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, 2 рази безуспішно атакував позиції наших військ.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 радіолокаційній станції, 2 складах боєприпасів, 1 засобу протиповітряної оборони та 17 районах зосередження особового складу противника.

Ворог завдав 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснив 127 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів.

Також вночі окупанти запустили 10 БпЛА типу Shahed, їх усі збили.

Протягом минулої доби Україна була свідком 95 бойових зіткнень, що підтверджує тривалу та напружену обстановку на Сході країни. Важливо зазначити, що Генштаб ЗСУ відзначає збереження воєнної присутності та диверсійної діяльності противника на Сіверському та Слобожанському напрямках. Це може свідчити про те, що ворог буде продовжувати свої спроби затьмарити дії українських військ у цих регіонах.

Що стосується напрямків Волинського та Поліського, то тут оперативна обстановка не зазнавала суттєвих змін, що можна вважати позитивними новинами для України. Проте, необхідно залишатися настороженими і вживати відповідні заходи для підтримки контролю над цими напрямками.

Значний успіх було досягнуто на Куп’янському напрямку, де війська ЗСУ зуміли відбити 13 атак противника у районах Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

Схожа ситуація спостерігалася на Лиманському напрямку, де зазначається про відбиття 4 атак у районах Новосадове, Торське Донецької області та Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські війська мали успіх відбити 21 атаку противника у районах Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Новий, Роздолівка, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Ці події ще раз підтверджують активність бойових дій на цьому напрямку та необхідність підтримки і захисту українських позицій.

Авдіївський напрямок також залишається «гарячим», де наші захисники відбили 28 атак у районах Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області. Це свідчить про наміри противника продемонструвати свою силу та спроби проникнути в наші позиції.

Окрім того, на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 7 разів намагався прорвати оборону наших військ. Це свідчить про активну спробу противника зайти на територію контролю України.

Зазначена ситуація на Оріхівському напрямку вказує на те, що ворог проводить атаки у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Це свідчить про наміри противника розширити свої позиції та скомпрометувати зусилля ЗСУ.

На Херсонському напрямку ситуація поки що є досить напруженою, з окупантами, які не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Щойно минулої доби було зафіксовано 2 атаки на позиції наших військ. Це ще раз підтверджує важливість відстоювання цього напрямку та необхідність посилення позицій.

Також необхідно наголосити на тому, що цілодобова бойова активність ведеться як з повітря, так і землі. Авіація Сил оборони здійснила удари по противнику, зруйнувавши 1 радіолокаційну станцію, 2 склади боєприпасів, 1 засіб протиповітряної оборони та 17 районів зосередження особового складу противника. З іншого боку, противник завдав 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, а також здійснив 127 обстрілів з РСЗВ. Це свідчить про високу напруженість на лініях зіткнення та необхідність підтримки та посилення української артилерії.

Водночас, вказано, що понад 120 населених пунктів були піддані артилерійському обстрілу. Це свідчить про те, що цивільне населення в районах бойових дій найбільше страждає та потребує надання гуманітарної допомоги та евакуації.

Також стежити за розвитком подій та наочно оцінити ситуацію на лінії фронту можна за допомогою онлайн-карти Deep State. Цей ресурс надає актуальну інформацію про зміни територій, окупованих територій та територій, що потребують уточнення, що може допомогти аналізувати та передбачати можливий розвиток подій.

Загалом, ситуація на Сході України залишається напруженою, з ворогом, який продовжує проводити активні дії за декількома напрямками одночасно. Але не можна забувати, що Україна має сильне та мотивоване військо, яке готове стояти на захист своєї країни та народу. Зусилля міжнародної спільноти та публічна підтримка також відіграють важливу роль у посиленні обороноздатності України та забезпеченні миру і стабільності у регіоні.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *