Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Понад сотні бойових зіткнень, росіяни тиснуть на Сході: огляд карти бойових дій 4 травня

Варто зазначити, що Росія також намагається вибити українських захисників і на лівобережжі Херсонщини та на Запорізькому напрямку. Однак наступ ворога там не такий інтенсивний.

Дивіться також Харків атакували “Шахедами”, масштаби обстрілу: хронологія 801 дня війни

Яка ситуація на фронті 4 травня

Протягом минулої доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найбільші бої точилися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Росія продовжує обстрілювати Україну

За добу Росія завдала 5 ракетних та 105 авіаційних ударів по нашій країні, здійснила 91 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу Shahed. Усі їх збили сили ППО.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп’янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам’янське, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Диліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Желанне, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Комишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області;
  • Роботине Запорізької області,
  • Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Втрати ворога колосальні: успішні операції ЗСУ

Попри все, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам великих втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 3 пунктах управління противника. А підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам російських загарбників.

Ситуація на фронті: Аналіз та прогнози

За добу було зафіксовано щонайменше 119 бойових зіткнень на фронті, найбільші з них трапилися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Це свідчить про збільшення активності російських сил на цих відрізках лінії фронту.

На Волинському та Поліському напрямках, які підпадають під відповідальність ОСУВ “Північ”, обстановка залишається стабільною без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах на Сіверському та Слобожанському напрямках, а також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Особливу увагу варто звернути на Куп’янський напрямок, де українським військам вдалося відбити 9 атак противника. Це свідчить про готовність та високу бойову майстерність наших воїнів. Також зауважується велика кількість атак, що спрямовуються на Новопавлівський напрямок, що може свідчити про важливість цього сектора фронту для противника.

Незважаючи на те, що Росія продовжує обстрілювати Україну та здійснювати широкомасштабні ракетні та авіаційні удари, втрати ворога виявляються колосальними. Наші воїни демонструють успішні операції, завдаючи окупаційним силам значних втрат як у живій силі, так і у техніці, виснажуючи противника з кожним днем.

Прогноз подальшого розвитку подій

Ситуація на фронті залишається напруженою, і ймовірність подальших ескалацій не можна виключати. Здатність російських сил приступити до нових атак та проводити диверсійні акції зберігається. Необхідно приділити особливу увагу захисту Куп’янського та Новопавлівського напрямків, оскільки саме тут наблюдається інтенсивний прорив противника.

Продовжуючи роботу зі знищення безпілотників та вдосконалюючи системи протиповітряної оборони, наші військові зможуть ефективніше зупинити дії ворога та завдати йому значних втрат. Планування та координація оборонних дій є критично важливими аспектами, які дозволять стримувати противника та запобігати його прориву.

Україна має потужний потенціал для відомування на фронті, але все більше питань виникає щодо резервів та відмінностей у тактичних діях російських сил. Дослідницькі та розвідувальні дії є надзвичайно важливими для виявлення слабких сторін противника та планування ефективних контратак.

Однак, триваючий конфлікт та ситуація на фронті вимагає мирного вирішення. Політична та дипломатична підтримка від сусідніх країн та міжнародної спільноти є необхідною для досягнення довгострокового миру на Донбасі та повернення територій, що були окуповані внаслідок російської агресії.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *