Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Футбол

ЛЧ. Барселона – ПСЖ 1:4. Червона картка вирішила все

Чвертьфінал Ліги чемпіонів. Другий матч

16.04.2024. “Естадіо Олімпіко” (Барселона)

Головний арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Барселона – ПСЖ 1:4 (4:6)

“Барселона”: тер Штеген (с) – Канселу (Жоау Фелікс 82), Кубарсі, Араухо, Кунде – Педрі (Торрес 61), Гюндоган, де Йонг (Лопес 82) – Рафінья, Левандовський, Ямал (Мартінес 34)

“ПСЖ”: Доннарумма – Мендеш, Ернандес, Маркіньйос (с), Хакімі – Руїс (Асенсіо 77), Вітінья, Заїр-Емері (Угарте 80) – Баркола (Лі Кан Ін 77), Мбаппе, Дембеле (Коло Муані 88)

Голи: Рафінья 12 – Дембеле 41, Вітінья 54, Мбаппе (пен) 61, 89

Попередження: Мартінес 41, Левандовські 50, Гюндоган 65, Рафінья 90+7, Лопес 90+8 – Мбаппе 41, Руїс 45+1, Маркіньйос 62, Доннарумма 87

Вилучення: Араухо 29, Хаві 56

Вболівальники “Барселони” дуже “гаряче” зустріли гостей із Парижу. Це стосується і вболівальників “ПСЖ”, з якими вони мали сутички у місті, і гравців суперника, автобус яких закидували всім підряд. Схожі сутички були і тиждень тому у Франції, тому відповідь від каталонців була десь очікуваною. З особливою теплотою зустрічали колишню зірку команди Усмана Дембеле – плакати і листівки були, м’яко кажучи, не дружніми.

Порівнюючи склади команд, які виставили тренери на цю гру, із тижнем тому, маємо лише кілька змін. У “Барси” замість дискваліфікованого Роберто вийшов Педрі, а у “ПСЖ” навпаки – відсидівший Хакімі з’явився замість Асенсіо. Гра розпочалася знову з атак парижан. Їм байдуже вдома вони грають, чи на виїзді. Оборона “Барси”, на щастя її фанатам, була такою, як у першому матчі – міцною і надійною. Захисники блокували удари суперників, не дозволяли створювати щось небезпечне.

Дуже багато аналогій можна проводити з грою у Парижі. Ще однією схожістю є доволі несподіваний гол каталонців. З першого ж моменту команді Хаві вдалося сьогодні відкрити рахунок. Ямал обіграв Мендеша, увірвався зліва у карний майданчик суперника і прострілив на Рафінью. Хакімі, який з ним грав, протидіяти бразильцю не зумів, і той коліном переправив м’яч у ворота. Згодом “Барселона” могла забивати вдруге. Левандовські обіграв захисників і потужно пробив. От трішки забрати сили, і могло б залетіти. А так – вище воріт.

Французи відповіли двома ударами Мбаппе. Спочатку тер Штеген відбив постріл у лівий кут воріт, а через секунди Кунде головою знешкодив другий удар. На 29-й хвилині сталася головна подія усього протистояння. Араухо зірвав перспективну атаку парижан фолом останньої надії. І ніби серйозного порушення не було, але факт того, що він клав руки на атакувального гравця, котрий мчав на високій швидкості – беззаперечний. Хаві забрав з поля Ямала, натомість закрив позицію Араухо іншими оборонцем Мартінесом.

Наприкінці тайму “синьо-гранатові” чомусь залишили на дальній стійці Дембеле. Колишній гравець знову передав привіт вболівальникам на Олімпійському стадіоні. 1:1. На останніх хвилинах француз міг оформлювати навіть дубль, але влучності завадило. У цьому епізоді за опонентом не встежив Канселу.

Початок другого тайму (а згодом виявилося, що не лише початок) був дуже складним для господарів поля. “ПСЖ” зі всіх сил тероризував володіння каталонців. Тут тобі і удар Хакімі, з яким впорався голкіпер, і небезпечний постріл Руїса повз ворота… Врешті-решт вся ця навала завершилася голом Вітіньї на 54-й хвилині. Суперовий дальній удар у нижній правий кут воріт. Загальний рахунок – 4:4! “Барса” відповіла одразу швидким випадом до воріт Доннарумми. Гюндоган підхопив шкіряного у майданчику “ПСЖ” і пробив у штангу. Не пощастило. Ще через хвилину вилучили з поля Хаві. Звісно, за надмірну емоційність. До речі, пізніше червону отримав ще й один із помічників тренера. Тобто, у загальному маємо 3 червоні для господарів.

Оборона “Барселони” сипалася. Моменти біля воріт тер Штегена у другому таймі не припинялися. Згодом після усіх вищеописаних подій необережно у своєму карному майданчику зіграв Канселу. Він сфолив проти Дембеле у тому епізоді, де можна було взагалі суперника не турбувати. Поганий виступ від португальця. Усман Дембеле сьогодні переїхав його за всіма статтями. Пенальті впевнено реалізував Мбаппе. Нарешті гол для зірки Парижу. Після усього цього “Барселона” мала лише один хороший момент. Левандовські завдав удару по воротах з хорошої позиції, але Доннарумма впорався.

Тренерський штаб іспанського клубу навіть пішов на великі ризики, залишивши на полі лише 3-х захисників. Користі не дало. У одній з контратак “ПСЖ” цим скористався, оформивши четвертий гол.

Що ж, вилучення одного з гравців у такому великому матчі, звісно, має значиму роль. Це великий привілей для суперника. Тим паче, такого як “ПСЖ”. “Барселона” вилітає, а парижани зіграють у півфіналі з дортмундською “Боррусією”.

Джерело: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *