Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Футбол

Циганик: В українських клубів по відношенню до Шахтаря виник стокгольмський синдром

Відомий журналіст і телекоментатор Ігор Циганик обурений скандальними подіями в матчах “Шахтаря” з “Олександрією” і “Кривбасом”.

Мова йдеться про технічну поразку “Олександрії” за незаявненного гравця, і гол Криськіва на межі з нормами фейр-плей.

“Я не знаю, чи буде цей “Шахтар” найсильнішим в історії. Чесно кажучи, я сумніваюсь, незважаючи на всі переконання. Але в тому, що він буде найпідлішим і найнахабнішим, в цьому я не сумніваюсь. Так не можна. Має бути якась повага, ви вдягаєте нашивки respect. Мені страшенно прикро, що ми можемо отримати чемпіона в таких матчах, як у “Шахтаря” з “Олександрією” і “Кривбасом”. Це не буде справжній чемпіон”.

Також Циганику не сподобалося, як “Олександрія” і “Кривбас” відреагували на спірні моменти в своїх матчах з “Шахтарем”.

Слова Вернидуба? Думав, що все буде набагато гостріше. Про це потрібно говорити. У мене таке враження, що в українських клубів по відношенню до “Шахтаря” виник “стокгольмський синдром”, як психологічний і несвідомий захисний стан, який характеризується прив’язанністю жертви до кривдника. Стокгольмський синдром набувається кілька років. В мене таке враження, що наші клуби вони по відношенню до “Шахтаря” вже співчувають йому і приймають його позицію. “Ми самі винні!” “Олександрія сама винна!”. “Кривбас сам винний!”, “Що ж ми зробимо, це ж “Шахтар”. “Вони трошки хітріше”. Вони не хитріші, вони – нахабніше, підліше, але не хитріше. Їм це дозволено. Вони знають, що це пройде. Якщо ми не будемо звертати на це увагу, воно буде проходити постійно. Нам потрібно позбавлятися цього стокгольмського синдрому по відношенню до кривдників, які постійно нав’язують свою точку зору. Я не певний, що нам потрібний такий чемпіон. Не думаю, що “Шахтарю” так просто зійде з рук ця історія з Кривбасом, інакше я тоді не розумію. Це президентська команда, і всі це прекрасно розуміють”, – сказав Циганик в етері Football Hub.

Джерело: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *