Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

В Африці знайшли виправдання для допуску росіян та білорусів на Олімпіаду – Еспресо

Про це повідомляє BBC.

За словами Аренс, африканські спортсмени виступають за повернення росіян і білорусів на Олімпіаду.

“Спортсмени не повинні платити за конфлікти, якими б вони не були. Африканські спортсмени вітають повернення російських і білоруських спортсменів у нейтральному статусі. Якщо ОІ будуть платформою лише для держав зі спільними поглядами, або лише держав, які співіснують мирно, вони не будуть справжнім відображенням світу, і ми не зможемо виконати місію з обʼєднання світу на мирному змаганні попри відмінності між урядами та народами”, – сказала голова комісії спортсменів Асоціації НОК Африки Габі Аренс.

Читайте також: Вимогу до МОК відсторонити від Олімпіади атлетів з РФ та Білорусі повторно підтвердили 34 країни – заява

  • Нагадаємо, 27 січня очільник МОК Томас Бах заявив, що виступає за участь росіян та білорусів у Олімпіаді-2024, навіть попри погрози України бойкотувати Ігри. 
  • 1 лютого у Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що дотримуватимуться санкцій проти російських та білоруських спортсменів, що були затверджені в грудні 2022 року.
  • 3 лютого Польща та країни Балтії оприлюднили спільну заяву проти повернення росіян та білорусів на Олімпіаду. 7 лютого до них приєднались п’ять скандинавських країн.
  • 6 лютого Верховна Рада звернулася до МОК з вимогою заборонити росіянам та білорусам виступати на Олімпіаді-2024.
  • 10 лютого у Великій Британії відбувся саміт 35 країн, які виступили за недопуск росіян до Олімпіади у 2024 році – їх підтримав під час виступу на зустрічі і Володимир Зеленський.
  • 14 лютого директор МОК Джеймс Маклауд написав листи до НОК 35 країн, які збираються вимагати відсторонення росіян і білорусів від змагань, щоб вони вплинули на рішення міністрів спорту
  • 20 лютого вимогу відсторонити атлетів з РФ та Білорусі від Олімпіади підтримали 34 країни. 
  • 21 лютого МОК назвав резолюцію Європарламенту з вимогою відсторонити росіян та білорусів від міжнародних змагань такою, що суперечить місії Олімпійських ігор. 

Source: espreso.tv

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *