Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Apple скасувала заборону виробника “Fortnite” в ЄС

Apple дозволить Epic запустити власний магазин додатків для iPhone в ЄС

Getty Images

Компанія Apple відновить обліковий запис розробника для шведського підрозділу Epic, що дозволить їй продовжити плани створення власного магазину додатків в Європейському Союзі (ЄС), повідомляє Bloomberg.

Згідно з новим Законом ЄС про цифрові ринки, Apple зобов’язана дозволити конкуруючим маркетплейсам працювати на своїй платформі.

“Apple повідомила нам і пообіцяла Європейській комісії, що відновить наш обліковий запис розробника”, – заявили в Epic.

Epic потребує облікового запису розробника, щоб запускати додатки в регіоні і продовжувати роботу над своїм маркетплейсом додатків, який буде альтернативою Apple App Store. До цього моменту Apple не дозволяла завантажувати додатки з інших джерел – процес, відомий як бічне завантаження. Зазвичай Apple стягує комісію від 15% до 30% за покупки в App Store.

Нагадаємо:

У березні Європейський Союз оштрафував компанію Apple на 1,84 мільярда євро (2 мільярди доларів) за порушення антимонопольного законодавства.

Висновок автора:

Apple відновлює обліковий запис розробника для Epic, дозволяючи їй запустити власний магазин додатків в ЄС. Це стало можливим завдяки новому Закону ЄС про цифрові ринки, який зобов’язує Apple допускати конкуруючі маркетплейси на свою платформу. Раніше Apple обмежувала користувачів у завантаженні додатків з інших джерел, але тепер Epic зможе продовжити розробку свого маркетплейсу додатків, який буде конкурувати з App Store. Це рішення є важливим кроком у забезпеченні більшої конкуренції на ринку додатків для iPhone в ЄС.

Джерело: epravda.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *