Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Новий лідер на ринку смартфонів випередив Apple: деталі

Світовий ринок смартфонів зріс на 8,4% у річному обрахунку, стверджують дані IDC. За перший квартал було відвантажено 289,4 мільйона смартфонів, що свідчить про стабільне відновлення цього сегмента.

Лідером ринку залишається Samsung, який забезпечив собі перше місце з часткою ринку 20,8% і 60,1 мільйонами відвантажених смартфонів. Незважаючи на незначне зниження поставок на 0,7%, Samsung продовжує лідирувати.

Apple стикається з більш значним падінням поставок на 9,6% до 50,1 мільйона смартфонів, що призводить до зменшення її ринкової частки з 20,7% до 17,3%.

Xiaomi посідає третю позицію з часткою ринку 14,1% і значним зростанням поставок на 33,8% до 40,8 млн смартфонів.

У першу п’ятірку також увійшли китайський виробник Transsion з часткою ринку 9,9% і вражаючим зростанням поставок на 84,9%, а також компанія OPPO з часткою ринку 8,7% і скороченням поставок на 8,5%.

Решта виробників разом займають 29,3% ринку смартфонів, а їхні поставки в першому кварталі зросли на 7,2%.

Аналітики IDC відзначають тенденцію до зростання середньої ціни продажу смартфонів, оскільки споживачі віддають перевагу пристроям з більш високими технічними характеристиками, які залишаються актуальними протягом тривалого періоду.

За прогнозами IDC, Samsung і Apple продовжать домінувати на ринку смартфонів у найближчому майбутньому, хоча рейтинги наступних позицій можуть змінитися.

H2: Лідери ринку смартфонів

H2: Висновок

Заголовок статті: Світовий ринок смартфонів зріс на 8,4% у річному обрахунку, Samsung і Apple продовжують лідирувати

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *