Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Samsung представив новий доступний смартфон – Samsung Galaxy C55.

Рада внесла зміни до закону про мобілізацію: нові правила вручення повісток

Українська Рада внесла ряд змін до закону про мобілізацію No10449, що стосуються порядку вручення та контролю повісток. Одним з головних нововведень є те, що повістки тепер будуть іменними, з вказаною повною інформацією про отримувача.

Кожна повістка буде містити П.І.Б., дату народження, мету дзвінка, дату і час явки, а також контактну інформацію для Територіального Центру Колективного Забезпечення (ТЦК).

Вручати повістки зможуть представники ТЦК, працівники поліції, а також керівники підприємств, установ та організацій за місцем роботи отримувача.

Отримувачам повісток необхідно з’явитися у встановлений час і місце. Дуже важливо мати при собі документ, що засвідчує особу, а також військовий квиток, якщо такий є. Ті, хто не з’явився за викликом, повинні протягом 3 днів повідомити про причини своєї відсутності ТЦК.

Є кілька вагомих причин, які можуть виключити обов’язок з’явитися у військкоматі:

  • Стихійне лихо;
  • Хвороба;
  • Військові дії у регіоні;
  • Смерть родича.

Проте, неявка без поважних причин тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законодавством.

Перевірка документів військовозобов’язаних та резервістів

Під час мобілізації чоловіків віком від 18 до 60 років обов’язково повинні мати при собі військово-обліковий документ. Цей документ необхідно пред’явити на вимогу представників ТЦК, поліції або Державної прикордонної служби.

Як проводиться перевірка?

Уповноважені представники (ТЦК або поліція) фотографують та знімають відео процесу пред’явлення та перевірки документів.

Роль поліції

Поліція має право адміністративно затримувати та передавати до ТЦК осіб, які порушують правила військового обліку та мобілізації. Вона також може вимагати від чоловіків віком від 18 до 60 років пред’явити військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, у спосіб, який дозволяє офіцеру прочитати та зафіксувати дані.

Заключні слова

Закон про мобілізацію було змінено з метою полегшити процес вручення та контролю повісток. Тепер повістки є іменними, що сприятиме більш ефективному виконанню військових обов’язків. Однак, неявка без поважних причин все ще тягне за собою адміністративну відповідальність. Будьте уважними та вчасно повідомляйте про причини своєї відсутності, якщо не можете з’явитися за викликом.

Цитата автора сайту: “Зміни до закону про мобілізацію спрямовані на полегшення процесу вручення повісток та контролю за їх виконанням. Важливо дотримуватися нових правил та своєчасно реагувати на отриману повістку, щоб забезпечити належне виконання військових обов’язків.”

Джерело: tehnofan.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *