Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Виявлено передумови для зародження життя на супутнику Сатурна астрономами

Науковці можуть виявити позаземне життя на супутнику Сатурна

Учені, які брали участь у місії Cassini, спільній роботі NASA, Європейського та Італійського космічних агентств, провели дослідження Сатурна, його кілець та супутників протягом 2004-2017 років. Вони з’ясували, що супутник Енцелад, діаметром всього 504 кілометри, має крижану кору, під якою знаходиться океан рідкої води. Гейзери на південному полюсі супутника викидають газ і крижинки, утворені з води океану.

Хоча команда Cassini не планувала аналізувати крижинки, вони встановили на космічному апараті аналізатор пилу, який може розповісти дослідникам про склад підповерхневого океану. Океан Енцелада, подібно до земних океанів, містить сіль, різні сполуки на основі вуглецю і в ньому відбувається процес приливного нагрівання, що генерує енергію в межах супутника.

Вчені знайшли фосфат у крихтах льоду з океану Енцелада під час місії у 2023 році. Ця сполука входить до складу ДНК, клітинних мембран і кісток. Це перший випадок, коли фосфат було виявлено в позаземному водному океані. Вчені припускають, що таке середовище може бути місцем зародження життя на Землі.

Хоча позаземне життя поки не було знайдено, Енцелад вважається дуже перспективним місцем для його пошуку. NASA та Європейське космічне агентство планують провести майбутню місію на цей супутник, яка включатиме потужний аналізатор пилу для аналізу крижаних зерен. За допомогою цього інструменту можна буде виявити навіть крихітні фракції бактеріальної клітини, якщо вони присутні у крижаних зернах.

За словами автора сайту Science Alert, “рідка вода, вуглецеві хімічні сполуки та енергія – це ключові складові життя”. Він також зазначає, що Енцелад є однією з головних цілей для майбутніх місій NASA та Європейського космічного агентства.

Цитата автора сайту Science Alert: “Енцелад – дуже перспективне місце для пошуку позаземного життя”.

Висновок автора сайту: Енцелад може стати ключовим місцем для виявлення позаземного життя.

Джерело: espreso.tv

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *