Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Росіяни посилили атаки на плацдарми – Генштаб

Фото: Генштаб ВСУ / Facebook

ЗСУ намагаються розширювати плацдарми на лівому березі Дніпра

Підрозділи ЗСУ стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції на лівому березі Дніпра.

З початку поточної доби на фронті відбулося 48 бойових зіткнень. Активніше всього російські агресори атакують на Авдіївському напрямку на в районі плацдармів на лівому березі Дніпра, повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в неділю, 24 грудня.

Вказано, що сьогодні ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 26 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Зросла кількість артилерійських обстрілів. Так, лише в операційній зоні ОСУВ Хортиця їхня кількість складає понад 1000 на добу.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 15 атак ворога в районі Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де противник безуспішно  намагався прорвати оборону наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки та Кислівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів поблизу Ямполівки та Торського Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили три атаки противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками було відбито 10 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 – в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Очеретине, Тоненьке, Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Керамік, Очеретине, Степове, Авдіївка, Карлівка, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Тут противник, за підтримки авіації, здійснив три безуспішні атаки на позиції наших захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка, Катеринівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку росіяни не наступали. Завдали авіаційного удару в районі Старомайорського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки біля Роботиного та південніше Гуляйполя, де противник безуспішно намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Тягинка, Херсон, Комишани, Білозерка та Очаків Миколаївської області.

Також ворог намагався вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

“Протягом доби здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику”, – йдеться у повідомленні.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби та пункт управління противника.

Нагадаємо, за добу 23 грудня було ліквідовано 800 росіян. Також ворог втратив більше 20 одиниць бронетехніки і 28 гармат.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *