Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Коаліція бронетехніки. Посилення техпарку ЗСУ

Фото: Getty Images

Танки Leopard для Украины

У довгостроковій перспективі країни-учасниці танкової коаліції та коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно-промислове партнерство.

 

У Європі створили коаліцію бронетехніки на підтримку України. Перше засідання країн-учасниць відбулося у Варшаві.

 

Що за коаліція

 

На зустрічі виробили консолідовану позицію щодо посилення технічного парку ЗСУ певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту, повідомили у Міноборони України.

 

У рамках коаліції створено чотири синдикати, на кожен із яких покладено різні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою

 

Українську делегацію у Варшаві очолив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

 

“Коаліція бронетехніки” ставить за мету посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити здібності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками”, – наголосив Гаврилюк.

 

У довгостроковій перспективі країни-учасниці “танкової коаліції” та “коаліції бронетехніки” допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно-промислове партнерство.

 

Польська ідея

 

Ініціювали створення коаліції Польща та Німеччина.

 

“Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені, ми є двома провідними країнами цього проекту, до нього приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія”, – заявив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш.

 

Регулярне постачання

 

Країни-члени коаліції досить активно постачають бронетехінку в Україну. Наприклад, Німеччина передала до ЗСУ танки Leopard 2 А6. Від роботи німецьких підприємств безпосередньо залежить забезпечення запасними частинами всіх Leopard 2. Також Берлін на постійній основі передає БМП Marder і бронемашини Dingo.

 

Польща передала танки Leopard 2 A4 та величезну кількість танків радянських зразків. Також Польща постачає в Україну такі бронемашини, як Rosomak. А танки Leopard проходять ремонт та відновлення саме у Польщі.

 

Швеція, окрім Strv 122 – версії Leopard 2A5, постачає БМП CV90, у виробництві яких на основі локалізації зацікавлена Україна. Великобританія є постачальником не лише танків Challenger 2, а й бронемашин Mastiff та інших MRAP.

 

Італія постачала бронемашини Iveco LMV.

 

Розширюватимуться

 

На думку військових експертів, коаліція бронетехніки надалі тільки розширюватиметься, цілком логічно чекатиме на приєднання Франції, яка є постачальником бронетранспортерів VAB, колісних машин AMX-10RC. А також Іспанії, яка стає найбільшим донором Leopard 2, при цьому з опорою виключно на власні сили.

 

Інші коаліції

 

Великобританія разом із Латвією очолила коаліцію дронів.

 

Як учасниця коаліції, Великобританія збільшить та впорядкує надання Україні Заходом FPV-дронів, які довели свою високу ефективність на полі бою, надаючи операторам ситуаційну обізнаність для ураження ворожих позицій, бронетехніки та кораблів.

 

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *