Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Зеленський виступив на саміті G7: Світ відчуває, що Путін може програти

Президент Володимир Зеленський 24 лютого взяв участь в онлайн-саміті країн “Групи семи”, де наголосив на необхідності демократичного світу об’єднатись, аби завдати поразки Росії та її путінському режиму.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

У зверненні, опублікованому в соцмережах голови держави, він дякує лідерам G7 за допомогу та співпрацю, завдяки якій “мільйони людей в Україні та сусідніх до Росії країнах можуть відчувати, що їхня батьківщина не стане путінським заднім двором”.

“Коли провідні демократії світу справді рішучі, ця рішучість подолає всі виклики. І ми вже досягли багато, і світ відчуває, що Путін може програти війну. І коли він програє, це означатиме, що виграє не просто хтось один у світі, а вся глобальна спільнота народів і міжнародне право як таке переможе. І ми повинні це забезпечити”, – наголосив він.

Макрон не брав участі в онлайн-саміті G7 24 лютого. ЗМІ пишуть: через протести фермерів

Зеленський додав, що “імперські амбіції та реваншизм може бути подоланим тільки разом”, і саме це має відкрити “простір для розвитку справжньої безпеки та демократії”.

Наприкінці звернення президент подякував учасникам онлайн-саміту за лідерство і за “те, що ви змушуєте світ вірити у вас”.

“Ви всі знаєте, що нам потрібно для того, щоб захистити наше небо, щоб посилити нашу армію на суші, і ви знаєте все, що нам потрібно, щоб наростити та продовжити наш успіх на морі. І ви дуже добре знаєте, що нам все це потрібно вчасно, і ми на вас розраховуємо”, – вказав Зеленський.

Очікується, що лідери G7 на онлайн-саміті 24 лютого ухвалять заяву із засудженням повномасштабного вторгнення Росії в Україну та запевненням щодо подальшої військової та фінансової підтримки Києва.

Підписуйся на “Європейську правду”!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Джерело: eurointegration.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *