Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій на 8 квітня 2024 року – ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

Упродовж минулої доби на фронті відбулося 76 бойових зіткнень.

Такі дані станом на 8 квітня повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Більше про те, де точаться бої в Україні та яка ситуація на цей час, дивіться на картах бойових дій.

Зараз дивляться

Карти бойових дій в Україні на 8 квітня 2024

Ситуація в Україні на 8 квітня 2024

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 31 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Часів Яр, Спірне, Виїмка, Федорівка, Роздолівка, Веселе, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 8 атак в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Нетайлове Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, де противник, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 8 безуспішних атак позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Втрати РФ на 8 квітня 2024

  • особового складу ‒ близько 448400 (+890) осіб,
  • танків ‒ 7087 (+13) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13575 (+24) од,
  • артилерійських систем – 11356 (+40) од,
  • РСЗВ / MLRS – 1039 (+3) од,
  • засобів ППО ‒ 751 (+2) од,
  • літаків – 347 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 8996 (+40),
  • крилатих ракет ‒ 2065 (+1),
  • кораблів /катерів ‒ 26 (+0) од,
  • підводних човнів – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 15110 (+39) од,
  • спеціальної техніки ‒ 1867 (+3).

Повномасштабна війна в Україні триває вже 775-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: ISW, Генштаб ЗСУ
Війна в Україні, ЗСУ

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Аналіз ситуації на фронті в Україні

За останню добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень в різних районах України. Це вказує на те, що конфлікт в Україні триває неухильно, противник не здається і продовжує активні дії.

На Куп’янському напрямку ворог не проводив наступальних штурмових дій. Це може свідчити про тимчасове зниження напруги на цьому напрямку, але не гарантує стабільності. Захисники на цьому напрямку варто бути насторожі та готовими до можливого наступу противника.

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та інших напрямках намічається активна діяльність ворожих сил. Захисники успішно відбивають атаки противника в районах населених пунктів, але це свідчить про те, що конфлікт не знайшов свого шляху до вирішення та продовжується насильно.

Втрати сторони противника

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, на 8 квітня 2024 російські окупаційні сили зазнали втрат у живій силі та техніці. Так, було знищено близько 448 400 осіб, 7087 танків, 13 бойових броньованих машин, 11 356 артилерійських систем та інші види військової техніки.

Ці втрати свідчать про те, що Україна і її захисники продовжують ефективно відбивати атаки противника та завдають йому значних втрат. Однак, багато зазначених видів техніки відновлюються боковими силами Росії, що може свідчити про те, що російська сторона не зупиниться на досягнутому і намірена продовжувати свою агресію в Україні.

Продовження конфлікту і шляхи розв’язання

Війна в Україні триває вже 775-ту добу, що свідчить про те, що мирне врегулювання конфлікту ще далеко. Обидві сторони продовжують активні дії і намагаються досягти своїх цілей. Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських захисників та окупувати нові території, тоді як Збройні Сили України активно відбивають атаки противника та завдають йому втрат.

Шляхи розв’язання конфлікту можуть включати продовження військових дій, переговори та пошук мирного рішення. Але придбання стороною противника нової військової техніки та зарядів, а також продовження його наступальних дій, свідчать про те, що Росія може не готова до мирного врегулювання конфлікту.

Заключні думки

Ситуація на фронті в Україні залишається напруженою, конфлікту триває вже довгий час. Збройні Сили України активно відбивають атаки противника та завдають йому значних втрат. Однак, шляхи розв’язання конфлікту та досягнення миру залишаються неочевидними, оскільки Російська Федерація продовжує підтримувати окупаторський режим в Україні. На майбутнє можна сподіватися лише на політичний та дипломатичний тиск на російську сторону для досягнення мирного врегулювання конфлікту і відновлення територіальної цілісності України.

Джерело: fakty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *