Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 1 квітня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито вісім атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 13 атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка та східніше Водяного Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 2 атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби 2 рази атакував позиції наших військ.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три зенітно-ракетних комплексах противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кількість жертв російських окупантів у Бучі досі не остаточна — поліція

Конфлікт на сході України продовжується: останні новини

Протягом останньої доби, збільшилася активність у бойових діях на сході України. За даними Генштабу ЗСУ, відбулося 53 бойових зіткнення, що свідчить про продовження військового конфлікту.

Однак, карта Deep State надає можливість стежити за змінами фронтової лінії в режимі реального часу. За допомогою цієї онлайн-карти, можна побачити території, які звільнилися протягом останніх двох тижнів (синьою позначено), території, які раніше вже були звільнені (зеленою позначено), окуповані території (червоною позначено) і території, які потребують уточнення (рожевим кольором позначено). Це важлива інформація, яка допомагає зрозуміти масштаби конфлікту та його динаміку.

Аналіз ситуації на різних напрямках

  • Волинський та Поліський напрямки: За даними Генштабу ЗСУ, ситуація на цих напрямках залишається стабільною без суттєвих змін. Це може свідчити про те, що сторони конфлікту тимчасово сконцентрували свої зусилля на інших напрямках або проводять інші стратегічні дії.
  • Сіверський та Слобожанський напрямки: Противник продовжує зберігати військову присутність в прикордонних районах, проводить диверсійні дії з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Також зростає щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Це свідчить про активність ворожої сторони та її намір протистояти українській армії.
  • Куп’янський напрямок: Противник не проводив наступальних дій на цьому напрямку. Це може бути пов’язано з розробкою нової стратегії або перерозподілом засобів та ресурсів.
  • Лиманський напрямок: Українські війська відбили три атаки противника, які мали на меті прорив оборони українських сил біля Терни Донецької області. Це свідчить про активне намагання ворога наступити на цьому напрямку та змінити тактичне положення.
  • Бахмутський напрямок: Українські війська відбили вісім атак у районах Білогорівки Луганської області; Верхньокам’янського, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області. Противник використовував авіацію та намагався покращити своє тактичне положення. Це може свідчити про важливість цього напрямку і спробу ворога отримати перевагу.
  • Авдіївський напрямок: На цьому напрямку відбулося 13 атак противника, які були спрямовані на рубежі Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області. Ворожі сили намагалися вибити українські війська з їхніх позицій. Атаки були підтримані авіацією. Це свідчить про намагання ворога змінити тактику різноманітними способами.
  • Новопавлівський напрямок: Силами оборони продовжуються бої в районах Георгіївки, Новомихайлівки та східніше Водяного Донецької області. Противник намагався прорвати оборону ворожніми силами та авіацією. Це свідчить про те, що ситуація на даному напрямку залишається напруженою та наші війська продовжують стримувати ворога.
  • Оріхівський напрямок: Ворог здійснив дві атаки на позиції українських військ у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Це свідчить про намагання ворога продовжувати бойові дії та змінити тактичну ситуацію.
  • Херсонський напрямок: Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби було зареєстровано 2 атаки на позиції українських військ. Це свідчить про продовження бойових дій та напружену ситуацію на цьому напрямку.

Крім того, авіація Сил оборони України завдала удари по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три зенітно-ракетних комплексах противника. Це свідчить про активну оборонну діяльність та намагання позбавити противника резервів для подальших агресивних дій.

Загалом, ситуація на сході України залишається напруженою. Ворожі сили продовжують активну діяльність та намагаються вплинути на тактичні позиції українських військ. Стежити за останніми новинами та розвитком конфлікту залишається надзвичайно важливою задачею для всіх, хто цікавиться цією проблематикою.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *