Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 14 квітня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 76 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 9 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 6 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 3 безуспішних атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, 2 наземних станціях управління БпЛА та ЗРК противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу та  2 засобах протиповітряної оборони противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 4—10 квітня

Протягом минулої доби, відбулося 76 бойових зіткнень, а ворог завдав 109 авіаційних ударів та 115 обстрілів з РСЗВ, згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ. Ці дані свідчать про подальше загострення бойових дій на українсько-російському фронті та про продовження ворожої агресії.

Варто звернути увагу, що ворог нараховує велику кількість військової техніки та особового складу на прикордонних районах на Сіверському та Слобожанському напрямках, а також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Це може свідчити про намір ворога провести штурмові дії в цих районах, з метою заволодіння територією України. Однак, наразі, Волинський та Поліський напрямки залишаються стабільними, без суттєвих змін в оперативній обстановці.

Окрім того, українські воїни здійснили успішні оборонні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Вони відбили численні атаки ворога та стримували намагання воргової сторони прорватися. З огляду на постійну загрозу з боку окупантів, українські воїни активно діють з метою завдання втрат в живій силі та техніці ворога.

Також, українська авіація провела удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Це свідчить про високий рівень бойової готовності та виконання завдань з нанесення ударів по ключовим об’єктам противника. Водночас, підрозділи ракетних військ здійснили ураження 2 районів зосередження особового складу та 2 засобів протиповітряної оборони противника.

Україна продовжує бути під постійною загрозою з боку окупантів на Херсонському напрямку. Ворог не здається і намагається вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За останні доби, ворог здійснив безуспішні атаки на позиції наших військ. Це свідчить про стійкість та готовність наших воїнів до цілеспрямованої оборони.

Загалом, ситуація на фронті залишається напруженою та складною. Українські воїни продовжують свою мужню боротьбу проти ворожої агресії. Проте, потребує особливої уваги питання забезпечення безпеки та захисту наших військових підрозділів на всіх напрямках. Влада повинна зробити все можливе для забезпечення наших воїнів необхідними засобами та підтримкою, щоб вони могли виконувати свої обов’язки ефективно та безпечно.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *