Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 2 травня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 121 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Берестове, Копанки Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито 14 атак, здійснених противником в районах населених пунктів Греківка, Новоєгорівка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 20 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 39 атак в районах населених пунктів Калинове, Архангельське, Прогрес, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 9 безуспішних атак на позиції наших військ.

Протягом минулої доби авіація та підрозділи ракетних військ Сил оборони завдали ураження по 1 пункту управління, 1 наземній станції управління БпЛА та по 8 районах зосередження особового складу противника.

Ворог завдав 5 ракетних та 63 авіаційний удари, здійснив 72 обстріли з РСЗВ. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Голові Rheinmetall Паппергеру підпалили дачу в Німеччині через допомогу Україні — Bild

Захист на фронтах: останні події та перспективи

Протягом останньої доби, згідно інформації, отриманої від Генштабу ЗСУ, в Україні відбулося 121 бойове зіткнення. Ці цифри є ознакою триваючих бойових дій на різних напрямках фронту та свідчать про продовження напруженої ситуації на сході країни.

За допомогою онлайн-карти Deep State, на якій відображені зміни лінії фронту, можна наглядно спостерігати за територіями, які знаходяться під контролем українських військових, а також за окупованими територіями та тими, які потребують уточнення. Це допомагає зрозуміти ситуацію в реальному часі та прогнозувати можливі подальші дії.

Аналізи по різних напрямках

  • Волинський та Поліський напрямки: Стан на оперативній обстановці на цих напрямках залишається без значних змін. Операційні дії тривають, але поки що не виявлено помітних змін в територіальних контурах.
  • Сіверський та Слобожанський напрямки: Ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах та вчиняти диверсійні акції з метою перешкодити переміщенню українських військ на загрозливі напрямки. Це свідчить про продовжуючуся напружену ситуацію у цих районах.
  • Куп’янський напрямок: Останніми діями українських воїнів було відбито 14 атак у районах декількох населених пунктів. Це свідчить про активність ворожих сил на цьому напрямку та готовність українських військових захищати свої позиції.
  • Лиманський напрямок: Українські захисники також відбили 14 атак противника. Ці дії були спрямовані на контролювання районів населених пунктів, які вже раніше звільнені. Ворожі атаки свідчать про намагання контролювати і знову захопити територію.
  • Бахмутський напрямок: Українські воїни відбили 20 атак у районах українських населених пунктів. Це свідчить про активність противника та готовність українських військових захищати території Луганської й Донецької областей.
  • Авдіївський напрямок: Захисники відбили 39 атак у районах різних населених пунктів. Це свідчить про значну активність та наступ противника, на який українські військові ефективно реагують.
  • Новопавлівський напрямок: Ворог намагався прорвати оборону наших військ у районах кількох населених пунктів, але українські сили продовжують стримувати йому просування. Авіаційна підтримка ворожих сил демонструє їх наміри на цьому напрямку.
  • Оріхівський напрямок: Ворог двічі атакував позиції українських захисників у районах двох населених пунктів. Це свідчить про зростання активності противника на цьому напрямку.
  • Херсонський напрямок: Ворог продовжує намагатися вибити українські підрозділи із їхніх плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби було здійснено 9 безуспішних атак на позиції українських сил. Це свідчить про тривалість і напруженість бойових дій на цьому напрямку.

Незважаючи на складну обстановку та продовжувані ворожі атаки, сили оборони України, за допомогою авіації та підрозділів ракетних військ, завдали ударів по об’єктах противника. Отримані дані свідчать, що Україна активно протистоїть агресору та намагається послабити його потенціал.

Слід зазначити, що ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли населених пунктів, загрожуючи мирному населенню. Це підкреслює необхідність продовження міжнародного тиску на агресора з метою вплинути на ситуацію та зупинити незаконну агресію.

З огляду на останні події, зрозуміло, що конфлікт на сході України ще не має вирішення і продовжує розростатися. Необхідні подальші зусилля з боку не лише України, але й міжнародного співтовариства для досягнення миру в цьому регіоні.

За матеріалами сайту Chas News

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *