Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Кораблі Сполучених Штатів, Великої Британії та Франції відбили чергову атаку хуситів

Кораблі Військово-морських флотів Сполучених Штатів, Великої Британії та Військово-морських сил Франції збили десятки хуситських безпілотників над Червоним морем.

Про це повідомляє видання Reuters.

Центральне командування США (CENTCOM) повідомляє, що вранці 9 березня коаліційні сили збили щонайменше 28 безпілотників над Червоним морем.

«Жодне судно ВМФ США або коаліції не постраждало в результаті атаки, також не було повідомлень від комерційних суден про пошкодження», – йдеться в заяві CENTCOM.

Французький корабель і винищувачі також збили чотири бойові безпілотники, які наближалися до кораблів, що належать до місії European Aspides в регіоні.

«Ці оборонні дії безпосередньо сприяли захисту вантажного судна True Confidence під прапором Барбадосу, яке було атаковане 6 березня і перебуває на буксирі, а також інших комерційних суден, що проходять транзитом у цьому районі», – йдеться в заяві французької армії.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, корабель HMS Richmond також відбивав атаку хуситських безпілотників.

«Минулої ночі HMS Richmond застосував ракети Sea Ceptor для збиття двох ударних безпілотників, успішно відбивши ще одну незаконну атаку підтримуваних Іраном хуситів», – заявив міністр оборони Грант Шаппс у своєму X (ex-Twitter).

Нагадаємо, що 1 лютого «Мілітарний» повідомляв про відправку данського фрегата протиповітряної оборони Iver Huitfeldt до Суецького каналу.

Фрегат приєднається до сил коаліції, яка забезпечує захист цивільних суден в Аденській затоці та Червоному морі. Завдяки потужному зенітно-ракетному озброєнню, фрегат забезпечить посилення протиповітряної оборони на великі відстані.

Міністерство оборони Данії прийняло рішення про посилення коаліції у Червоному морі після того, як ракета Хуситів влучила в танкер з нафтопродуктами.

Крім того, до Коаліції долучилася Бельгія, яка відправила фрегат для приєднання до місії Європейського Союзу.

Джерело: mil.in.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *